sobota, 23 listopada 2013

Surówka z pekinki, fety i koperku

Lubicie kapustę pekińską? Ja bardzo. Czasami nawet z niewielu składników możecie wyczarować coś pysznego. Ta surówka jest tego przykładem. Będzie idealnie pasowała do pieczonego lub grillowanego mięsa.


1/2 kapusty pekińskiej
1/2 pęczka koperku
1/2 kostki fety
 świeżo zmielony pieprz

Kapustę drobno poszatkować, dodać posiekany koperek i startą na tarce fetę. Doprawić do smaku i wymieszać.
Nie używajcie soli do tej surówki gdyż feta jest już wystarczająco słona!

Prawda, że prosta? 
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)