poniedziałek, 12 czerwca 2017

Kokosowa jaglanka z truskawkami

Gdy od firmy Cenos dostałam kaszę jaglaną prażoną od razu wiedziałam, że będzie pyszne śniadanie. Kasza ma lekko orzechowy posmak, doskonale łączy się ze świeżymi owocami jak i bakaliami. Szybko się gotuje więc nie ma problemu z przygotowanie jej na śniadanie.
Kaszkę można podawać na ciepło lub na zimno.




1/2 szkl kaszy jaglanej prażonej Cenos
1 szkl mleka
3 łyżki wiórków kokosowych
miód do smaku
15 dag truskawek
2 łyżki prażonych płatków migdałów 



 Kaszę jaglaną przelać na sicie gorącą wodą. Przesypać do garnka, wlać mleko i dodać wiórki kokosowe. Gotować mieszając co jakiś czas przez ok 15 minut. Na koniec dosłodzić miodem.
W czasie gdy kasza będzie się gotować zrobić truskawki. Umyć, obrać i rozgnieść, ewentualnie dosłodzić miodem.
Do miseczki przełożyć kaszę polać truskawkami i posypać płatkami migdałowymi.

13 komentarzy:

  1. Pyszne i pożywne śniadanko, ale też wspaniały deser :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio robiłam wręcz identczną! Pycha :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kaszka, ryż czy makaron z truskawkami są bardzo lubiane :)

      Usuń
  3. Wspaniałe zdrowe i smaczne śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Joasiu u Ciebie wszystko smacznie wyglada. Bardzo chętnie skosztuję takiej jaglanki, ponieważ lubię tą kaszkę.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)